X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Advantix 250 6 pipet
ADVANTIX 250/1250 6 pip. hond (10-25kg)
Advantix 250/1250 voor honden van 10 tot 25 kg 6 pipetten elimineert vlooien en teken.

Verzendkosten

€ 3,95

Standaard levertijd

1-3 werkdagen

€ 30,40
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Advantix 250/1250

Iedere dag komt uw hond in aanraking met beestjes, zoals vlooien, luizen, vliegen/muggen en teken. Vlooien zijn beestjes die zichzelf iedere dag voortplanten. Vlooien leggen namelijk iedere dag eitjes en niet alleen op uw hond. De eitjes kunnen zich ook op de grond bevinden, op de bank, stoel, het bed, eigenlijk overal waar uw hond of kat ligt. De eitjes groeien uit tot larven. Larven zoeken vochtige, warme plaatsen op en veranderen vervolgens in poppen met een jonge vlo. Een vlo in een pop wacht tot de vlo de mogelijkheid heeft om zich te nestelen op uw huisdier. 
Teken zijn gevaarlijker dan vlooien. Teken brengen namelijk gevaarlijke ziekten over. Zo is bijvoorbeeld de ziekte van Lyme een bekende ziekte die overgebracht kan worden. Daarnaast zijn er andere ziekten zoals babesiose. Hierbij worden de rode bloedcellen aangetast. Een hond kan een teek oplopen in bijvoorbeeld het bos tussen grashalmen en struiken. De teek laat zich op de vacht van de hond vallen en zuigt zich vervolgens vast. De teek is te herkennen als een klein spinnetje die zich vastgezogen heeft op de huid. De teek zuigt zich 5 a 7 dagen lang vol met bloed, vervolgens legt zij haar eitjes en sterft. 
 
Indicatie
Behandeling van besmettingen met vlooien, teken en bijtende luizen. Weert teken, muggen, zandvliegen en stalvliegen af.
 
Werking/werkingsduur
Eén pipet van Advantix 250/1250 voor honden van 10 kg tot 25 kg  heeft een werkingsduur van 4 tot 6 weken. Op de hond aanwezige vlooien worden gedood binnen één dag na de behandeling. Een éénmalige behandeling voorkomt verdere vlooieninfestatie gedurende vier weken. Het diergeneesmiddel kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen vlooienallergiedermatitis (VAD). Voor de behandeling van bijtende luizen (Trichodectes canis). Het diergeneesmiddel heeft een persisterende acaricide en afwerende doeltreffendheid tegen infestaties door teken (Rhipicephalus sanguineus en Ixodes ricinus gedurende vier weken en Dermacentor reticulatus gedurende drie weken). Door de vectorteek Rhipicephalus sanguineus af te stoten en te doden, verlaagt het diergeneesmiddel de kans op besmetting met de ziekteverwekker Ehrlichia canis. Dit verlaagt het risico op ehrlichiosis bij honden. In studies werd aangetoond dat het risico verlagend effect begint vanaf 3 dagen na toediening van het diergeneesmiddel. Het effect houdt 4 weken aan. Het kan gebeuren dat teken die al op de hond zaten binnen twee dagen na behandeling niet gedood worden en vastgehecht en zichtbaar blijven. Daarom wordt aanbevolen om teken, die al op de hond zitten op het ogenblik van de behandeling, te verwijderen om hen zo te beletten zich vast te hechten en een bloedmaaltijd te nemen. Eén behandeling biedt een afwerende (anti-voedende) werking tegen zandvliegen (Phlebotomus papatasi gedurende twee weken en Phlebotomus perniciosus gedurende drie weken), tegen muggengedurende twee weken en tegen stalvliegen gedurende vier weken.

  
Gebruik
Advantix 250/1250 voor honden van 10 kg tot 25 kg  is een geschikt middel voor het doden van vlooien, teken en bijtende luizen. Het is belangrijk om iedere maand uw hond te behandelen. Teken kunnen het hele jaar aanwezig zijn, en daarnaast gaat de vlooiencyclus binnenshuis ook altijd door. Een handige methode voor u is uw huisdieren allen tegelijk te behandelen met dezelfde frequentie, zo kunt u gemakkelijk bijhouden wanneer uw huisdieren weer behandeld moeten worden. Bij een vlooienplaag betekent het dat uw omgeving besmet is. Door een goed bestrijdingmiddel te gebruiken, kunnen vlooien voorkomen worden. Daarnaast is regelmatig stofzuigen belangrijk. 
 
Contra-indicaties
In afwezigheid van beschikbare gegevens dient het diergeneesmiddel niet te worden gebruikt bij pups
van minder dan 7 weken of 10 kg lichaamsgewicht.
Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor de werkzame bestanddelen of één van de hulpstoffen.
Niet gebruiken bij katten (zie rubriek 4.5 Speciale voorzorgsmaatregelen bij gebruik).
 
Toediening
U kunt de pipet uit de verpakking halen en vervolgens houdt u het pipet rechtop. U gebruikt één pipet per keer. Zorg dat de inhoud van de pipet in het onderste deel blijft. Vervolgens kan het topje van de pipet erafgebroken worden, zodat de vloeistof tussen de schouderbladen gedruppeld kan worden. De haren bij de nek voor de schouderbladen moeten hierbij aan de kant geduwd worden en vervolgens kunt u de inhoud van de pipet volledig op de huid aanbrengen, op één plaats. Deze plek moet een plaats zijn waar de hond zich niet kan likken. U kunt iedere 4 weken een pipet Advantix gebruiken voor uw hond. 
 
Bijwerking
Heel soms komt het voor dat zich een huidreactie voordoet. Hierbij moet gedacht worden aan verkleuring van de huid, lokaal haarverlies, jeuk en roodheid. Eventueel zou hier overmatig speeksel plaats kunnen vinden en ook omkeerbare neurologische symptomen, braken of ademhalingssymptomen. 
 
Samenstelling
Imidacloprid, permethrine
 
Waarschuwing
Er gelden speciale voorzorgsmaatregelen voor het verwijderen: Het diergeneesmiddel dient niet in waterlopen terecht te komen, omdat dit gevaarlijk zou kunnen zijn voor vissen en aquatische organismen