X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Scalibor L
Scalibor Tekenband Large 65cm
Scalibor Protectorband maat L voor grote honden.

Verzendkosten

€ 3,95

Standaard levertijd

1-3 werkdagen

€ 31,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Scalibor Protecorband
De Scalibor Protectorband is een halsband die honden gedurende vijf tot zes maanden tegen teken en het steken door zandvliegen en hartwormmuggen beschermt.
Deze halsband van Scalibor is aan te raden wanneer u op vakantie naar het buitenland gaat of naar gebieden met veel bos. De Scalibor protectorband is geurloos, waterproof en biedt 5 tot 6 maanden bescherming.

Wat doet Scalibor?
De Scalibor protectorband zorgt ervoor dat er bestrijding van besmetting met teken plaatsvindt, gedurende 5 a 6 maanden. Daarnaast wordt bloedzuigen door phlebotome zandvliegen tegengegaan. Voor volwassen muggen is het niet aantrekkelijk om de hond te steken, aangezien er een 'anti-feeding' effect optreedt.

Hoe werkt Scalibor?
De werkende stof van de Scalibor protectorband is deltamethrin. Door het contact van teekachtigen en insecten met deze werkzame stof, raakt de teek eerst hyperactief, vervolgens ontstaat er een shock effect en daarna volgt de dood van de parasiet. Deltamethrin bevindt zich in het vetlaagje van de huid, doordat de halsband deze stof continu vrijgeeft. De werkzame stof wordt niet geabsorbeerd door de hond.

Hoe gebruik ik Scalibor?
De halsband kan gebruikt worden voor uitwendig gebruik bij honden vanaf een leeftijd van 7 weken. Na 2 weken zal de halsband optimaal werken, de werkzame stoffen zijn dan in volle werking. Wanneer de hond gaat zwemmen, moet de halsband afgedaan worden. Af en toe contact met water kan echter geen kwaad. Wel moet er voorkomen worden dat de hond gaat zwemmen wanneer de hond de eerste 5 dagen de halsband draagt. De stof die vrij komt van de halsband is schadelijk voor de vissen en andere waterorganismen. Kinderen mogen absoluut niet in aanraking komen met de Scalibor protectorband. Voorkom intensief contact met de hond.

Wanneer kan ik Scalibor niet gebruiken?
Het is niet aan te raden om te gebruiken bij puppies jonger dan 7 weken en honden met huidlaesies. Ook moet u de halsband niet gebruiken bij dieren met een bekende overgevoeligheid voor pyrethroïden en dit middel kan ook niet gebruikt worden voor katten. Wanneer de hond een allergie heeft voor trifenylfosfaat, mag het product absoluut niet gebruikt worden.

Hoe moet de Scalibor Protectoband om?
De halsband doet u om bij uw hond en vervolgens houdt u twee platte vingers tussen de nek van het dier en de halsband. Zo blijft er wat speling rondom de halsband. De resterende band kan afgeknipt worden op 5 cm van de gesp. Voor de puppy (ouder dan 7 weken) moet er rekening gehouden worden met de groei van de pup, daarom is het belangrijk om ruimte te houden. Zo kunt u continu de grootte van de halsband aanpassen, zodat de band niet te strak om de nek komt te zitten. Na het omdoen is het belangrijk uw handen goed te wassen met koud water en zeep. Scalibor Protectorband is verkrijgbaar in twee verschillende maten: 48 centimeter en 65 centimeter.

Wat zijn de bijwerkingen?
Het zou kunnen gebeuren dat de hond last krijgt van lokale huidlaesies, lokale dermatitis of roodheid, jeuk en haaruitval. Dit gebeurt echter in zeldzame gevallen. Heel soms kan het voorkomen dat er neurologische verschijnselen zoals trillen en sloomheid voorkomen. Wanneer u merkt dat dit plaatsvindt, kunt u direct de Scalibor protectorband verwijderen. De verschijnselen zullen binnen 48 uur verdwijnen.

Wat is de samenstelling?
Deltamethrin 0,760 gram
Hulpstof: Titaniumdioxide 0,285 gram

Waarschuwingen

- Voorkom intensief contact van kleine kinderen met de hond die een halsband draagt.

- De halsband mag niet gebruikt worden in combinatie met andere ectoparasitica die organofosfaten bevatten.

- Wanneer de hond de halsband opeet, kunnen er zich de volgende symptomen voordoen: ongecoördineerde bewegingen, trillen, kwijlen, braken en stijfheid van de achterhand. Deze symptomen verdwijnen binnen 48 uur.

- Deze halsband geeft niet 100% zekerheid dat teken zich niet vasthechten en een ziekte over kunnen brengen, dit kan nooit gegarandeerd worden. Echter helpt de halsband wel bij de voorkoming hiervan.

- De halsband kan wel tijdens dracht en lactatie gebruikt worden.

Is Scalibor ook werkzaam tegen vlooien?
De werkzame stof van Scalibor (Deltamethrin) is ook werkzaam tegen vlooien, maar het product is hier niet voor geregistreerd.