X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Scalibor Tekenband 48cm Small/Medium
Scalibor Tekenband 48cm Small/Medium

Scalibor Protectorband Small/Medium 48cm

Verzendkosten

€ 2,95 

Standaard levertijd

1-3 werkdagen

€ 16,70
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De Scalibor Protectorband is een halsband die honden gedurende vijf tot zes maanden tegen teken en het steken door zandvliegen en hartwormmuggen beschermt.
Deze halsband van Scalibor is aan te raden wanneer u op vakantie naar het buitenland gaat of naar gebieden met veel bos. De Scalibor protectorband is geurloos, waterproof en biedt 5 tot 6 maanden bescherming.

 

Indicatie

De Scalibor protectorband zorgt ervoor dat er bestrijding van besmetting met teken plaatsvindt, gedurende 5 a 6 maanden. Daarnaast wordt bloedzuigen door phlebotome zandvliegen tegengegaan. Voor volwassen muggen is het niet aantrekkelijk om de hond te steken, aangezien er een 'anti-feeding' effect optreedt.

 

Werking/werkingsduur

De werkende stof van de Scalibor protectorband is deltamethrin. Door het contact van teekachtigen en insecten met deze werkzame stof, raakt de teek eerst hyperactief, vervolgens ontstaat er een shock effect en daarna volgt de dood van de parasiet. Deltamethrin bevindt zich in het vetlaagje van de huid, doordat de halsband deze stof continu vrijgeeft. De werkzame stof wordt niet geabsorbeerd door de hond.

 

Gebruik

De halsband kan gebruikt worden voor uitwendig gebruik bij honden vanaf een leeftijd van 7 weken. Na 2 weken zal de halsband optimaal werken, de werkzame stoffen zijn dan in volle werking. Wanneer de hond gaat zwemmen, moet de halsband afgedaan worden. Af en toe contact met water kan echter geen kwaad. Wel moet er voorkomen worden dat de hond gaat zwemmen wanneer de hond de eerste 5 dagen de halsband draagt. De stof die vrij komt van de halsband is schadelijk voor de vissen en andere waterorganismen. Kinderen mogen absoluut niet in aanraking komen met de Scalibor protectorband. Voorkom intensief contact met de hond.

 

Contra-indicaties

Het is niet aan te raden om te gebruiken bij puppies jonger dan 7 weken en honden met huidlaesies. Ook moet u het artikel niet gebruiken bij dieren met een bekende overgevoeligheid voor pyrethroïden en dit middel kan ook niet gebruikt worden voor katten. Wanneer de hond een allergie heeft voor trifenylfosfaat, mag het product absoluut niet gebruikt worden.

 

Toediening

De halsband doet u om bij uw hond en vervolgens hou je twee platte vingers tussen de nek van het dier en de halsband. Zo blijft er wat speling rondom de halsband. De resterende band kan afgeknipt worden op 5 cm van de gesp. Voor de puppy moet er rekening gehouden worden met de groei van de pup, daarom is het belangrijk om ruimte te houden. Zo kunt u continu de grootte van de halsband aanpassen, zodat de band niet te strak om de nek komt te zitten. Na de toediening is het belangrijk uw handen goed te wassen met koud water en zeep.

 

Bijwerking

Het zou kunnen gebeuren dat de hond last krijgt van lokale huidlaesies, lokale dermatitis of roodheid, jeuk en haaruitval. Dit gebeurt echter in zeldzame gevallen. Heel soms kan het voorkomen dat er neurologische verschijnselen zoals trillen en sloomheid voorkomen. Wanneer u merkt dat dit plaatsvindt, kunt u direct de Scalibor protectorband verwijderen. De verschijnselen zullen binnen 48 uur verdwijnen.

 

Samenstelling

Deltamethrin 0,760 gram

Hulpstof: Titaniumdioxide 0,285 gram

 

Waarschuwingen

- Voorkom intensief contact van kleine kinderen met de hond die een halsband draagt.

- De halsband mag niet gebruikt worden in combinatie met andere ectoparasitica die organofosfaten bevatten.

- Wanneer de hond de halsband opeet, kunnen er zich de volgende symptomen voordoen: ongecoördineerde bewegingen, trillen, kwijlen, braken en stijfheid van de achterhand. Deze symptomen verdwijnen binnen 48 uur.

- Deze halsband geeft niet 100% zekerheid dat teken zich niet vasthechten en een ziekte over kunnen brengen, dit kan nooit gegarandeerd worden. Echter helpt de halsband wel bij de voorkoming hiervan.

- De halsband kan wel tijdens dracht en lactatie gebruikt worden.

Is Scalibor ook werkzaam tegen vlooien?

De werkzame stof van Scalibor (Deltamethrin) is ook werkzaam tegen vlooien, maar het product is hier niet voor geregistreerd.