X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Vlooien zijn kleine insecten die niet kunnen vliegen en ze overleven op bloed. Ze zouden zichtbaar moeten zijn voor het blote oog, maar als uw hond of kat een donkere vacht heeft is het gemakkelijker om ze tegen de huid te zien. Anders moet u naar ze op zoek.

U kunt zien of uw huisdier vlooien heeft wanneer hij krabt of overdreven bijt, of wanneer hij uitslag op zijn huid heeft ontwikkeld. Eitjes of het vuil van vlooien (donkere, harde propjes of verteerd bloed) in zijn vacht of in zijn mand zijn ook een goede indicator.

Vooral mensen met katten die na een periode van warm weer van vakantie terugkomen worden wel eens massaal besprongen door kattenvlooien bij het weer betreden van het huis. Deze plaag is overigens niet te voorkomen door stofzuigen. Door de kat voor vertrek te behandelen met een goed op de huid werkend vlooienmiddel, zal de kat gedurende de afwezigheid van de eigenaren de pas ontpopte vlooien opvangen. De vlooien zullen dan voordat ze de kat opnieuw bijten en eieren leggen, sterven. Hiermee wordt meteen de besmetting van het huis verminderd.

Vlooien hebben zich gespecialiseerd in het zuigen van het bloed van warmbloedige dieren, dus zoogdieren of vogels. Andere dieren, zoals amfibieën, reptielen en op het land levende ongewervelden hebben wel te lijden van bloedzuigende vliegen, maar nooit van vlooien. Het dier waaraan de vlo gebonden is wordt de gastheer genoemd. Vlooien leven niet permanent op een dier -zoals een aantal luizen- maar komen alleen naar de gastheer om bloed te zuigen. Ze lijken wat betreft hun levenswijze op teken. Vlooien zijn echter niet verwant aan teken, die tot de spinachtigen behoren.