X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Heeft mijn huisdier er last van?

Vlooien zijn kleine insecten die niet kunnen vliegen en ze overleven op bloed. Ze zouden zichtbaar moeten zijn voor het blote oog, maar als uw hond of kat een donkere vacht heeft, is het gemakkelijker om ze tegen de huid te zien. Anders moet u naar ze op zoek.

U kunt zien of uw huisdier vlooien heeft wanneer het krabt of overdreven bijt, of wanneer het uitslag op de huid heeft ontwikkeld. Eitjes of het vuil van vlooien (donkere, harde propjes of verteerd bloed) in de vacht of in de mand zijn ook een goede indicator.

Vlooien hebben zich gespecialiseerd in het zuigen van het bloed van warmbloedige dieren, dus zoogdieren of vogels. Andere dieren, zoals amfibieën, reptielen en op het land levende ongewervelden hebben wel te lijden van bloedzuigende vliegen, maar nooit van vlooien. Het dier waaraan de vlo gebonden is wordt de gastheer genoemd. Vlooien leven niet permanent op een dier, zoals een aantal luizen, maar komen alleen naar de gastheer om bloed te zuigen. Ze lijken wat betreft hun levenswijze op teken. Vlooien zijn echter niet verwant aan teken, die tot de spinachtigen behoren.